Propuestas de actividades


Moltes famílies estem confinades a casa. Els motius del confinament ja es conegut per tots. Sabem la importància de quedar-nos a casa. Per aquest motiu avui us parlaré de  propostes per fer amb les nenes i nens de la casa. Diferents propostes que alimenten la cognició, la imaginació, la creativitat, les emocions, les sensacions, les experiències i el cos. 

Una dada important a l'hora de fer propostes als nens, es que potser els enganxen i estan 20 o 40 minuts....o potser ho muntes tot i als 5 minuts et diuen que ja han tingut prou.  Respirar i acceptar que les motivacions i interessos dels nens i nenes en aquells moments no s'ajusten als vostres. Potser tens preparada una activitat meravellosa, pero ells volen jugar a jocs de taula, botigues o trucar a un amic perquè fa dies que no parla amb ell. La flexibilitat és un element bàsic en la convivència d'aquestes setmanes.

Us deixo aquest petit regal que desitjo que sigui del vostre profit.

Anelles de fusta i cintes de colors i deixar que voli la imaginació

Fem dibuixos i construccions amb regletes
Nosaltres ara mateix les tenim com a material de joc, per a que el conegui. Si li voleu donar us per aprendre matemàtiques teniu més informació aquí i aquí


Fang. Aigua i sorra. Imprescindible per totes les edats. 


Música! Cantar, ballar i tocar instruments, seguir ritmes, fer dances, escoltar i veure concerts. La música ens dóna infinitat d'opcions.

Moviment. Matalàs al terra o en forma de tobogán amb el sofà. I deixar que es moguin: saltar, llençar-se de cul, de peus, fer la croqueta, tombarelles, deixar-se lliscar....

Pasta de sal. Li podeu posar colorant i la tindreu de colors. Es necesita 2 de farina, 1 de sal, 1 d'aigua.

Taula de llum. Si en teniu, les opcions son il·limitades. En aquest cas vam fer servir pintura fluorescent del ikea. La taula ben protegida amb film transparent.


Pintar en totes les seves versions. Oures per fer guirnaldes de primavera. En vertical posant un paper al vidre del balcó. Pintar una samarreta. Amb les mans, els peus, pincells, els dits...ulls tapats...amb diferents tipus de pintures, amb pintures fetes amb iogurt i especies....deixeu volar la vostra imaginació!
A quin nen no li agrada una cabana? Construir-la i deixar-la uns dies. Guadiu-la junts, dormiu en ella. Que formi part d'un circuit de motricitat que recorri tota la casa. Que sigui un racó de descans. O la visita del metge. O el racó de contes. O un espai per dibuixar.

Sal de colors i fer un pot ben bonic. Al final vam acabar jugant amb la sal a cuinetes i després la vam ficar a la dutxa i vam jugar amb la sal de colors i l'aigua observant que anava passant. Podeu preparar objectes i fer dos pots amb dos quantitats de sal i un altra sense sal i mirar quins suren i quins no.

Fer pulseres i collarets. Un classic!

Pintar un mandala amb sorra de colors

Podeu fer servir la sorra de colors que sobra per fer un dibuix lliure sobre la taula blanca o un paper. Ens serveis per treballar l'efimer. Construim i ho desfem.

Acabat el mandala, va barrejar la sorra i ens vam dedicar a dibuixar i escriure a la taula

Doncs a un enciam ens van apareixer uns cargols i ara tenim una missió. Cuidar-los i alimentar-los per portar-los a la muntanya quan el virus marxi.


Jugar amb sorra i aigua. Plantar llavors. Netejar les fulles seques de les plantes. Regar-les.


Cuinar!!! Obrir els ous, posar els ingredients del pastís i remenar, tallar les mongetes, pelar les patates, arrebossar croquetes, fer pa, fer pizza...
Joc de lletres. Fiqueu totes les lletres a una borsa i treieu una: buscar paraules que comencin per aquella lletra, que la continguin. Més dificil! Treieu dos i que la paraula contingui les dues lletres..

Experimentar amb pa ratllat. Donar diferents materials i que voli la imaginació. També ho podeu posar en una safata i escriure les lletres. O a la taula de llum i fer les lletres o un dibuix amb el pa.

Aigua de colors. Necessiteu aigua, colorants alimentaris i diferents objectes per jugar amb l'aigua. Pipetes, jeringues, pots, oures transparents...Aquí va estar jugant amb els colors fent combinacions diferents. I vam omplir una cubitera per fer gels de colors i fer-los servir un altra dia per pintar. Una altra opció es ficar pots grans amb aigua de colors a la dutxa i deixar que experimenti.

Olga Pérez
Psicóloga y terapeuta gestalt

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Respiració Ha

Tierra