Respirar



Avui us porto un exercici de meditació. Molt fàcil per fer a casa, al tren, a la feina...en qualsevol moment...cercar uns minuts per aturar-se i prendre consciència de la respiració. 




Primer tanqueu els ulls i agafeu una postura còmoda i relaxada.  Si voleu podeu posar una música suau de fons, tot i que no és imprescindible. 


Inicialment només us centreu en la vostra respiració. Inspirar, expirar. Sense forçar. Permetent la vostra respiració natural. Inspirar, expirar. 


Quan sentiu que ja seguiu el ritme de la respiració i esteu connectats a la mateixa, feu que la expiració (sortida de l’aire) sigui més llarga que la inspiració. Sense forçar, ni fer-vos mal. Mantenint un ritme que us generi sensacions de relaxació. 


Manteniu una estona aquesta respiració.


L’últim pas es deixar passar uns instants entre la inspiració i la expiració. Es a dir, inspiro. Aguanto la respiració uns instants (sense forçar, un ritme que pugueu sostenir). Expirar deixant sortir tot l’aire. 


Inspiro. Aguanto. Expiro.


Inspiro. Aguanto. Expiro.


Recordant que l’expiració sigui més llarga que la inspiració. 


Us recomano fer aquest exercici 5 minuts al dia, mínim. I que recorreu a ell cada vegada que us sentiu neguitosos, desconnectats, atabalats o estressats, per connectar amb el vostre cos i sortir d’aquest estat. 

Olga Pérez

Psicòloga i terapeuta gestalt
N. col. 15120

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Respiració Ha

Tierra

Propuestas de actividades